Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Μία οφειλόμενη απάντηση σε κάθε είδους «Τζημερισμό»

Γράφει η Σοφιάννα Μπονοβόλια
Είναι αλήθεια ότι από τη στιγμή που ο Θάνος Τζήμερος ανακοίνωσε μέσω facebook ότι προετοιμάζει άρθρο «κόλαφο» για την Εθνική Αντίσταση χιλιάδες κόσμος περίμενε πάνω από γνωστό site με το F5 πατημένο.
Πολύ κρίμα που το εν λόγω site «έκοψε» τις αποκαλύψεις του και έτσι αναγκάστηκε να το δώσει σε ένα τοπικό site της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προκαλέσει πολιτικό σεισμό στον τόπο. 
Ας είναι όμως, έτσι κι αλλιώς το πού θα δημοσιευόταν ένα τέτοιο άρθρο λίγη σημασία θα είχε, μπροστά στα όσα ανιστόρητα έγραψε, τυφλωμένος από την παραφροσύνη και το φασιστικό του μίσος ο Τζήμερος.
Και είναι αλήθεια σημαντικό το πόνημά του, αν αναλογιστεί κανείς ότι ξόδεψε εργατοώρες προκειμένου να αποδείξει με «ατράνταχτα» επιχειρήματα ότι οι Ναζί δολοφονούσαν, βασάνιζαν, έκαιγαν και κατέστρεφαν την Ελλάδα και τους πολίτες της… επειδή τους ανάγκαζαν οι αντιστασιακοί. 
Για όποιον αδυνατεί να παρακολουθήσει τον ειρμό της σκέψης αυτής, αναλύουμε (σύμφωνα πάντα με τον Τζήμερο): Οι καλοί Ναζί τύχαινε να περνούν από ενέδρες ανταρτών, στη διάρκεια της Κατοχής, με αποτέλεσμα οι αντάρτες να τους επιτίθενται. Αναγκάζονταν μετά οι καημένοι να εκτελέσουν ολόκληρα χωριά, με γυναικόπαιδα, ηλικιωμένους και αδύναμους. Όχι επειδή το ήθελαν βέβαια, αλλά ήταν αναγκασμένοι να προβούν σε εκδίκηση. Οι ίδιοι αν ήταν το χέρι τους θα μοίραζαν λουλούδια και πάστες.
«56.225 Έλληνες εκτελέστηκαν από τους Ναζί στην Κατοχή ως αντίποινα και 1.170 χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς», γράφει στη συνέχεια. «Άξιζε τέτοια παράλογη θυσία;» αναρωτιέται ο «φονιάς» κάθε λογικής, επικαλούμενος μάλιστα για τα όσα «ιστορικά» γράφει, μία μαρτυρία ενός πολιτικού πρόσφυγα στη Σοβιετική Ένωση.
Όχι βέβαια ότι είναι και τόσο δύσκολο να βρει κανείς τέτοιου είδους μαρτυρίες. Ένα μικρό ξεφύλλισμα στα πονήματα του Σάκη Μουμτζή και σε αρκετά βιβλία των εκδόσεων Γεωργιάδη, προσφέρουν πολύ «ψωμάκι» για να «πατήσει» ο οποιοσδήποτε υμνητής του ναζισμού.
«Χτίζοντας» μάλιστα ακόμα περισσότερο το επιχείρημά του, αναφέρει ότι «πολύ συχνά οι ενέδρες των ανταρτών ήταν επί τούτου σχεδιασμένες, για να προκαλέσουν τα αντίποινα των Ναζί και να εξαφανίσουν από τον χάρτη χωριά που δεν ήταν αριστερών πεποιθήσεων», για να καταλήξει στο ότι «οι ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων των Ναζί ήταν οι αυταποκαλούμενοι ‘αντάρτες’».
Τη φαιδρότητα των επιχειρημάτων αυτών μπορεί να τη συνειδητοποιήσει κανείς διαβάζοντας τα στοιχειώδη σχετικά με τον φόρο αίματος που απέτισαν χιλιάδες αντάρτες και αντιστασιακοί ενάντια στον ναζιστή κατακτητή (βλ. εδώ και εδώ), την ώρα που οι πολιτικοί πρόγονοι του Τζήμερου φορούσαν κουκούλες και έδειχναν με το δάχτυλο. 
Άλλο που «η σκλαβιά του πανίσχυρου μηχανισμού προπαγάνδας της αριστεράς» μας έχει τυφλώσει και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ότι… οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.
Υ.Γ. Όσον αφορά στην ελπίδα του ότι πραγματική συμφιλίωση θα υπάρξει όταν η αριστερά απαξιωθεί στη συνείδηση των Ελλήνων, το μόνο που του αρμόζει είναι η αδιαφορία που θα τον οδηγήσει στην περαιτέρω βύθιση στην πολιτική του αφάνεια. Αυτού και όλων των πολιτικών «νάνων» που προσπάθησαν να γίνουν «κάποιοι» ξερνώντας μίσος και φανατισμό.
ALTSANTIRI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου